Εξυπηρετούμε όλο το νομό αττικής

Η Κιβωτός του Κόσμου είναι Εθελοντικός Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός Ειδικής Μέριμνας και Προστασίας Μητέρας και Παιδιού. Ιδρύθηκε το 1998 στην Αθήνα από τον ιερέα πατέρα Αντώνιο Παπανικολάου με εφόδια την αγάπη του για τα παιδιά και την ανιδιοτελή προσφορά προς το συνάνθρωπο που βρίσκεται σε ανάγκη.

Η ΚτΚ στα 21 χρόνια λειτουργίας της δραστηριοποιείται και απευθύνεται στις μητέρες και στα μικρά απροστάτευτα παιδιά, τα περισσότερα από μονογονεϊκές και άπορες οικογένειες.

Φροντίζει να καλύπτονται οι ανάγκες τους (και των οικογένειών τους) σε σίτιση, ένδυση, υπόδηση, οικονομική ενίσχυση (πρόγραμμα «Στέγη για τη μητέρα και το παιδί»), ιατροφαρμακευτική και οδοντιατρική περίθαλψη, συμβουλευτικές και νομικές υπηρεσίες, υπηρεσίες εκπαίδευσης, κατάρτισης και εύρεσης εργασίας κλπ.

Διαθέτουμε σπίτια ολοήμερης (κλειστής) φιλοξενίας παιδιών, όπου 200 παιδιά μένουν κατόπιν εισαγγελικής εντολής κι ανάθεσης επιμέλειας σε μας,  στην Αθήνα, στην Άνοιξη Αττικής, στον Πειραιά, στην Πωγωνιανή και Κόνιτσα Ηπείρου, στο Βόλο και στη Χίο και κέντρο ημέρας για 400 παιδιά στην Αθήνα.

Σύμφωνα με στοιχεία 2018 – 2019 υποστηρίζονται 800 παιδιά, 700 οικογένειες (2500 μέλη) με οικονομικά επιδόματα, 60 τόνους τρόφιμα, 3.125 ιατρικά και οδοντιατρικά ραντεβού.

Το 2013 δημιουργήθηκε η κοινωνική μας δομή στην Πωγωνιανή της Ηπείρου δίπλα στα ελληνοαλβανικά σύνορα. Το 2014 έγινε η Κιβωτός του Αιγαίου στη Χίο για όλη την περιφέρεια Αιγαίου. Αναπτύχθηκε εκεί ειδική μέριμνα για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα. Το 2016 έγινε η δομή μας στην Κεντρική Ελλάδα, στο Βόλο. Το 2017 το Νέο Πρότυπο Κέντρο πρόνοιας, διάσωσης και σωτηρίας μητέρας και παιδιού στην Αθήνα και το σπίτι φιλοξενίας μας στην Κόνιτσα Ηπείρου.

Η Κιβωτός του Κόσμου (www.kivotostoukosmou.org) δεν έχει λάβει ποτέ κρατική ή ευρωπαϊκή οικονομική ενίσχυση. Για το έργο της έχει βραβευθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (Βραβείο Ευρωπαίου Πολίτη 2018 για τον π. Αντώνιο), την πολιτεία και έχει πιστοποιηθεί από το κράτος ως φορέας κοινωνικής φροντίδας μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Η Κιβωτός του Κόσμου (www.kivotostoukosmou.org) είναι Εθελοντικός Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός Ειδικής Μέριμνας και Προστασίας Μητέρας και Παιδιού. Ιδρύθηκε το 1998 στην Αθήνα από τον ιερέα π. Αντώνιο Παπανικολάου με εφόδια την αγάπη του και διάθεση προσφοράς για τα παιδιά και το συνάνθρωπο.

Απευθύνεται σε μητέρες και παιδιά από μονογονεϊκές και άπορες οικογένειες, καλύπτοντας τις ανάγκες τους σε σίτιση, ένδυση, υπόδηση, εκπαίδευση και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη με παραρτήματα και σπίτια φιλοξενίας σε όλη την Ελλάδα.

Η Κιβωτός του Κόσμου διατηρεί κέντρο ημέρας και σπίτια φιλοξενίας σε Αθήνα, Άνοιξη και Πειραιά, Πωγωνιανή και Κόνιτσα Ηπείρου, Βόλο και Χίο στηρίζοντας πανελλαδικά πάνω από 600 παιδιά